Останні новини
ТОП – 3 рейдерські схеми минулого року або від чого аграрії страждали найбільше

Четвертий рік поспіль «Гайдамаки» продовжують захищати аграріїв від рейдерів. І залишаються єдиною компанією на ринку охоронних послуг України, яка дає гідну відсіч «любителям швидкої наживи» та дбає про безпеку учасників аграрного сектору.

Рейдери, в свою чергу, теж не сидять на місці. Вони прораховують та відпрацьовують нові способи захоплення бізнесу, розробляючи при цьому власні алгоритми наступу. Підсумовуючи рік, що минув, ми визначили три найпоширеніші схеми рейдерських захоплень.

Читати детальніше
Сергій Баличев: скоро «Гайдамаки» стануть першою асоціацією до слів «боротьба з рейдерами»

Хто був ініціатором створення компанії, чим «Гайдамаки» відрізняються від інших охоронних структур, яких успіхів та перемог вдалося досягти на ринку охоронних послуг, - розповів директор «Гайдамаків» Сергій Баличев.

 

Читати детальніше
Корпоративний конфлікт приваблює рейдерів або чому засновникам краще не сваритися

Рейдерство, як вірус, з’являється тоді, коли імунітет господарства ослаблений і б’є по найменш захищених об’єктах. Рівень безпеки підприємства невисокий, атмосфера всередині колективу напружена, а власники паїв не задоволені змінами, що відбулися та готові силою відстоювати свою думку, - все це ознаки корпоративного конфлікту. Його наслідки бувають різними: від поділу бізнесу між засновниками до повної втрати господарства.

Читати детальніше
Віталій Крижан: Боротьба з рейдерами триває. Аграрії мають дбати про безпеку самостійно

Про кількість рейдерських захоплень за статистикою «Гайдамаків», рецепт захисту від рейдерів та рівень підготовки особового складу охоронної компанії розповів колишній спецпризначенець 3-го окремого полку ім. С.Хороброго, керівник територіального управління Віталій Крижан.

Читати детальніше
Купити посіви та не потрапити до рук шахраїв: ОК «Гайдамаки» врятувала урожай аграрія

Продаж посівів сільськогосподарських культур – незвичне явище для аграрного сектору. Така ситуація може виникнути з різних причин, в т.ч. і тоді, коли спливає строк дії договору оренди земельної ділянки, а власник землі укладає договір із новим орендарем; або ж, коли власник провів посівні роботи, та не в змозі обробляти посіви. Є ще один варіант розгортання подій: попередній орендар нічого не посіяв, але поніс витрати на передпосівний обробіток ґрунту. Оформлюючи таку угоду, найважливіше - не потрапити на гачок до недобросовісного продавця.

Читати детальніше
Двічі в одну річку не ввійдеш, або дежавю аграрія Черкащини

«Влітку фермер втратив весь урожай», «Аграрій зазнав рейдерського захоплення та поніс збитки на суму, понад 2 млн. грн.», «Чужа техніка приїхала у супроводі «тітушок» і зібрала нашу пшеницю», - такими заголовками рясніють сайти та соцмережі, які висвітлюють новини. Найбільші сплески активності рейдерів припадають на кінець літа – початок осені, коли аграрії збирають урожай. Старі, класичні сценарії, або нові схеми, підроблені документи чи забране силою збіжжя, - «любителі чужого» рейдерують по-різному. Саме тому єдиного чіткого алгоритму захисту на всі випадки життя не існує.

Читати детальніше
ОК «Гайдамаки» - надійні партнери для захисту майнових та корпоративних прав аграріїв

Влітку в аграріїв починається найгарячіша пора зернових жнив. І найголовніше під час цих робіт – не допустити втрат урожаю. Їх можуть спричинити як і суто об’єктивні причини (негода або стихійні лиха), так і наше вітчизняне явище «любителів легкої наживи» -  рейдерство. ЗМІ постійно інформують суспільство про зухвалі дії таких «загарбників», коли  через нечистих на руку суддів та «чорних державних реєстраторів» несподівано з’являються нові господарі на земельних ділянках, або здійснюється безпосереднє фізичне захоплення - на поля заїжджає чужа техніка і намолочене збіжжя вивозиться в невідомому напрямку. Ще один варіант розвитку подій, коли озброєні формування забирають з токів вже зібраний врожай, із тракторних бригад – с/г техніку, зі складів – засоби захисту рослин.

Читати детальніше
Рейдерство через Держгеокадастр: як запобігти та зберегти землю?

Винахідливість рейдерів не знає меж. Все частіше вони відмовляються від класичних сценаріїв незаконного збагачення та віддають перевагу «новим» схемам і аферам. Так, обираючи між силовим захопленням господарства і махінаціями з документами через Держгеокадастр, зупиняються на останньому.
 

Читати детальніше
Географія рейдерства: чотири історії про фермерів, яких намагаються залишити без бізнесу

Незважаючи на карантин, спроби рейдерських захоплень, немов вірус,  продовжують ширитися всією Україною. І щоразу любителі «загарбати чуже» вигадують нові схеми та залучають все більше учасників до своїх махінацій. 

 

Читати детальніше
Карантин і рейдери: чи вплинула пандемія на рівень рейдерських захоплень

Поки весь світ боровся з пандемією нового вірусу, а карантин змушує нас і досі одягати маски, є безстрашні люди, які не лише не бояться COVID 19, а й використовують цю ситуацію собі на користь. Ім’я їм – рейдери.

Читати детальніше