ОК «Гайдамаки» - надійні партнери для захисту майнових та корпоративних прав аграріїв

  • Головна
  • Новини
  • ОК «Гайдамаки» - надійні партнери для захисту майнових та корпоративних прав аграріїв
ОК «Гайдамаки» - надійні партнери для захисту майнових та корпоративних прав аграріїв

Влітку в аграріїв починається найгарячіша пора зернових жнив. І найголовніше під час цих робіт – не допустити втрат урожаю. Їх можуть спричинити як і суто об’єктивні причини (негода або стихійні лиха), так і наше вітчизняне явище «любителів легкої наживи» -  рейдерство. ЗМІ постійно інформують суспільство про зухвалі дії таких «загарбників», коли  через нечистих на руку суддів та «чорних державних реєстраторів» несподівано з’являються нові господарі на земельних ділянках, або здійснюється безпосереднє фізичне захоплення - на поля заїжджає чужа техніка і намолочене збіжжя вивозиться в невідомому напрямку. Ще один варіант розвитку подій, коли озброєні формування забирають з токів вже зібраний врожай, із тракторних бригад – с/г техніку, зі складів – засоби захисту рослин.

У всьому світі рейдерство розцінюють як фактор недосконалості політичних та правових структур влади в державі, її чинного законодавства, відсутності належних умов для захисту бізнесу, прав власників і рівноправної конкуренції. Наші бізнесмени зараз змушені жити в постійному страху, що в будь-який момент все можуть захопити рейдери. І в результаті, якщо сьогодні ти власник бізнесу, то не факт, що завтра все буде так само.  

Керівництво Агропромислової корпорації «Успіх» (основні напрямки діяльності: рослинництво, перевалка та зберігання зернових; об’єднує більш ніж 20 с/г підприємств із загальним земельним банком понад 20 тис.га.) в січні 2018 року, після активізації рейдерських дій проти нас в Кагарлицькому районі, розпочало активні пошуки надійних партнерів для забезпечення захисту власних та корпоративних прав.

За результатом вивчення відповідного ринку послуг ми зупинилися на ТОВ «Охоронна компанія «Гайдамаки», яку для захисту аграріїв було створено восени 2017 р. за ініціативи Всеукраїнської аграрної ради. Підставою для такого вибору була ціла низка переваг у порівнянні з іншими аналогічними фірмами, а саме – працівники ТОВ «ОК «Гайдамаки» - колишні військовослужбовці спецформувань з певним бойовим досвідом та навичками активної протидії злочинцям, оснащені спецзасобами, автотранспортом,  воєнізованим форменим одягом та амуніцією з відповідними власними логотипами.

Охоронна компанія «Гайдамаки» за час нашої співпраці впродовж 2,5 років зарекомендувала себе як надійний партнер Корпорації щодо захисту її інтересів та прав. Працівники «Гайдамаків» демонструють високий професіоналізм та організованість, проявляють чесність, порядність та відповідальність. Періодичні виїзди мобільних бригад на території сільських громад та численні спілкування працівників ОК «Гайдамаки» з мешканцями надають впевненості пайовикам щодо надійного постійного захисту їхніх майнових інтересів та безумовної рішучої відсічі всім злочинним посяганням в разі нагальної  потреби.

Працівники охоронної компанії проводять з керівниками підприємств Корпорації спільні огляди майнових комплексів з метою визначення найбільш вразливих напрямків, опрацьовують практичні плани оперативного інформування і взаємодії. Всі будівлі та знаки у  межах територій підприємств Корпорації оснащені відповідними охоронними написами щодо знаходження майна та територій під надійним цільовим захистом ОК «Гайдамаків».

Зараз можна пригадати «гарячий» травень 2018 року. Тоді  в місцевому суді  вже тривалий час розглядалося спірне питання Корпорації та господарства-рейдера відносно земельної ділянки в загальному розмірі 33,6677 га в межах Кагарлицької міської ради, яка належить фізичним особам і передана саме нашій Корпорації на правах оренди. Процес розгляду по суті постійно затягувався з причини відсутності законних підстав на позитивне рішення позову від рейдера, тому шансів у нього було обмаль.

Раптово події розгорнулися у іншій площині: 3-го травня 2018 року рейдери вдалися до спроби фізичного захоплення земельної ділянки.  В цей день відбулося гостре протистояння представника компанії рейдера (разом з групою молодиків спортивної статури) з бійцями групи швидкого реагування ОК «Гайдамаки». Присутні були також юристи та журналісти. Впродовж декількох годин атмосфера ставала все напруженішою, але завдяки реальній перевазі нашої сторони в оснащенні, підготовці та завдяки професійним діям працівників охоронної компанії конфлікт було завершено відступом «загарбників» і їхніх поплічників. Таких випадків впродовж всього часу нашої співпраці Корпорації та ОК «Гайдамаки» чимало.

Одним з останніх прикладів пригадую ситуацію, яка склалася восени 2019 року. Ми отримали оперативну інформацію за день до надзвичайної події – дня «Ч», коли на одне з наших полів мали прибути рейдери зі своєю технікою для збору врожаю в Кагарлицькому районі. «Загарбники» вже тривалий час намагаються відсудити наші корпоративні права у місцевому суді саме по цьому полю. Ми повідомили про проблему ОК «Гайдамаки». На місце події одразу була відправлена мобільна бригада з повною амуніцією (за планом взаємодії вони прибули впродовж двох годин). Також було  проінформовано місцеву поліцію про можливий конфлікт та мобілізовано п’ять власних комбайнів з необхідним автотранспортом для забезпечення збирання врожаю за одну добу. В зазначений день потенційними крадіями здалеку було реально оцінено сили майбутнього протистояння з обох сторін з негативним результатом для них та відкликано з дороги техніку і два автобуси з «тітушками». Весь наш врожай залишився саме у нас.

Після початку практичної співпраці Корпорації з ОК «Гайдамаки», з огляду на її постійну профілактичну роботу та готовність до оперативного реагування, випадки протиправних злочинних дій в регіоні припинилися взагалі. Адже всі потенційні рейдери чітко розуміють, що їхні плани, скоріш за все, зазнають краху.

В кінці хочу висловити слова щирої подяки Всеукраїнській аграрній раді за створення такого дієвого інструменту протидії рейдерству, а також керівництву та всьому особовому складу ОК «Гайдамаки» за вірність і відданість під час виконання покладених завдань в сфері охорони аграріїв.

                                                                                                                       Інвестор Агропромислової корпорації «Успіх»                          А.В. Шишацький